Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 03 JÚL.
Üzleti elemzések Kiugróan magas kiskereskedelmi forgalmi adatokat publikált májusra vonatkozóan a KSH

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A KSH ma reggel tette közzé az kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat. Éves szinten 7,8%-kal emelkedett a forgalom naptárhatással igazított volumene az év ötödik hónapjában. A tényadat jóval magasabb lett az előzetesen vártnál, holott a tavaly májusi magas bázisadatok kisebb lassulást sugalltak. A magas májusi adathozmindhárom termékcsoport érdemben hozzájárult: az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 5,8, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 8,1%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.  Az idei év első öt hónapjában átlagosan  7,1%-os forgalombővülést jelzett a mutató.

A májusi kiskereskedelmi forgalmi adatok is alátámasztják azt a várakozást, miszerint a második negyedévben is a lakossági fogyasztás lehet a legfontosabb hajtóereje a GDP növekedésének. Az alacsony munkanélküliségi ráta, a növekvő bérek, az elhalasztott fogyasztás pótlásának igénye mind támogatják a forgalom bővülését. Mindez egyébként nemcsak az év első felére, hanem várhatóan az idei év egészére igaz lehet. Becslésünk szerint így 4%-kal bővülhet idén a magyar gazdaság, majd ezt követően 2019-ben 3,3%-ra lassulhat.

+36-1-268-4428