Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A KSH ma reggel tette közzé az kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat. Éves szinten 7,8%-kal emelkedett a forgalom naptárhatással igazított volumene az év ötödik hónapjában. A tényadat jóval magasabb lett az előzetesen vártnál, holott a tavaly májusi magas bázisadatok kisebb lassulást sugalltak. A magas májusi adathozmindhárom termékcsoport érdemben hozzájárult: az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 5,8, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9,7, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 8,1%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene.  Az idei év első öt hónapjában átlagosan  7,1%-os forgalombővülést jelzett a mutató.

A májusi kiskereskedelmi forgalmi adatok is alátámasztják azt a várakozást, miszerint a második negyedévben is a lakossági fogyasztás lehet a legfontosabb hajtóereje a GDP növekedésének. Az alacsony munkanélküliségi ráta, a növekvő bérek, az elhalasztott fogyasztás pótlásának igénye mind támogatják a forgalom bővülését. Mindez egyébként nemcsak az év első felére, hanem várhatóan az idei év egészére igaz lehet. Becslésünk szerint így 4%-kal bővülhet idén a magyar gazdaság, majd ezt követően 2019-ben 3,3%-ra lassulhat.

+36-1-268-4428