Új tulajdonoshoz került a Promenade Gardens a Váci úti irodafolyosó legmagasabb műszaki tartalmú épülete. A 97%-os bérbeadottsági mutatóval büszkélkedő irodaházat 2018. augusztus 1-jén az ERSTE Ingatlan Alap vásárolta meg a fejlesztő Horizon Developmenttől. Az új, keresett, kettős környezetvédelmi minősítéssel rendelkező, 25,000 m2 alapterületű épületet többek között olyan presztízsbérlők választották már, mint a Celanese és a Citibank, ám a közeljövőben további megállapodások bejelentése is várható.

Pázmány Balázs FRICS, az ERSTE Asset Management igazgatóságának elnöke atranzakciót értékelve hangsúlyozta: „Az ERSTE Ingatlan Alap folyamatosan keresi a magas műszaki minőséget képviselő épületeket a hazai piacon. Legutóbbi akvizícióink közül mégis kiemelkedik a Promenade Gardens irodaház. A projekt 2016-os indulásának első percétől kezdve hittünk a Promenade Gardens sikerében és folyamatosan figyelemmel kísértük a fejlesztés előrehaladását, egészen a tulajdonosváltás napjáig. Most már büszkén mondhatom, hogy ez a világszínvonalú épület – amely méltán szinonimája a műszaki kiválóságnak, az energia- és vízhatékonyságnak, a környezettudatos megoldásoknak és az elegáns esztétikai megjelenésnek – az ERSTE-portfólió része. Ígérjük, hogy ezt a kiemelt ingatlant nagy odafigyeléssel és ügyfélközpontú mentalitással irányítjuk.”

Az épületet fejlesztő Horizon Development nevében Kovács Attila MRICS ügyvezető partner, az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesület alelnöke szintén méltatta az ügyletet: “Minden olyan törekvésünk, hogy a Váci úti irodafolyosón egy valóban világszínvonalú épületet hozzunk létre, visszaigazolódott az ERSTE Ingatlan Alap döntésében. Felismerték ugyanis a fejlesztésben a biztos hozamot generáló, hosszú távon is értékteremtő befektetési lehetőséget. A Promenade Gardens tervezésekor és kivitelezésekor egyedülálló fejlesztői megközelítést követtünk, amelynek középpontjában olyan munkakörnyezet kialakítása állt, ahol elsődleges a felhasználók elégedettsége, komfortérzete és hatékonysága, miközben jelen van a környezet és a társadalom, valamint a jövő iránti felelősségvállalás is. Meggyőződésünk, hogy az ERSTE Ingatlan Alap szintén tapasztalhatja majd, hogy a hozzáadott építészeti érték és a környezet iránti elkötelezettség az ingatlan hosszútávú szerethetőségéhez és profitabilitásához egyaránt hozzájárul.

További információ: www.promenadegardens.hu

A Promenade Gardens a belső Váci út legnagyobb volumenű irodafejlesztése, amely Budapest fő irodafolyosóján 25.000 négyzetméternyi fenntartható és modern irodateret kínál bérlőinek 2018-tól. Egybefüggő, nagy alapterületű szintjei (4.300 m2) kényelmes munkakörnyezet kialakítására adnak lehetőséget. A lokációból adódó természetes előnyök a kiváló megközelíthetőség, az egyedülálló vizibilitás, valamint a szolgáltatások széles köre. A 4 tornyot és az 5 épületszintet rugalmasan alakítható irodaterek jellemzik, amik - a dinamikusan növekvő számú – bérlőknek a horizontális és vertikális bővülésre is lehetőséget kínálnak. Az átlagost jelentősen meghaladó, 3 méteres belmagasság a nagyobb ültetési sűrűségű irodakialakításokat is kényelmessé és tágassá teszi. A földszinten 3.000 m2 áll rendelkezésre irodák és kereskedelmi egységek kialakítására. A vízfelületekben gazdag, gondozott belső kert szabadtéri egyeztetések, kötetlen beszélgetések és frissítő ebédszünetek helyszíne. Az épület LEED Gold és BREEAM Very Good környezettudatos értékelése a munkavállaló-barát, egészséges munkakörnyezet záloga és egyben az innovatív zöld megoldások által garantált műszaki kiválóság objektív elismerése. A Promenade Gardens irodaház 2017-ben készült el, bérlői 2018 első negyedévétől kezdték meg a beköltözést.

Sajtókapcsolat

Rézműves Ildikó
marketing & pr igazgató
i.rezmuves@horizondevelopment.hu
+36 20 559 8555

Teszáry Sára
Kommunikációs szakértő
sara.teszary@erstebank.hu