Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 03 AUG.
Üzleti elemzések Jól alakultak a kiskereskedelmi forgalmi adatok júniusban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A KSH ma reggel tette közzé a júniusi kiskereskedelmi forgalmi statisztikákat, melyek a pozitív tendencia folytatódását mutatják a szektorban. A közlemény szerint a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene naptárhatástól megtisztítva 6,1%-kal haladta meg az előző év azonos időszakit. Az adat elmaradt ugyan a 7,3%-os várakozásunktól, de így is magasnak mondható és továbbra is fontos indikátora a gazdaságban jelenleg mutatkozó erős fogyasztási hajlandóságnak. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 2,6, a nem élelmiszer kiskereskedelmi üzletekben 10,8, az üzemanyag-kiskereskedelemben 5,8%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene. Az év első hat hónapjában átlagosan 6,9%-os forgalombővülést jelzett a mutató.

A legfrissebb adatok tehát továbbra is a fogyasztás folytatódó expanzióját jelzik, és alátámasztják azt a várakozást, miszerint a második negyedévben is a lakossági fogyasztás lehet a legfontosabb hajtóereje a GDP növekedésének. Az alacsony munkanélküliségi ráta, a növekvő bérek, az elhalasztott fogyasztás pótlásának igénye mind támogatják a forgalom bővülését. Mindez egyébként nemcsak az év első felére, hanem várhatóan az idei év egészére igaz lesz majd. Becslésünk szerint így 4%-kal bővülhet idén a magyar gazdaság, majd ezt követően 2019-ben 3,3%-ra lassulhat.

+36-1-268-4428
Makrogazdasági elemző