Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 07 AUG.
Üzleti elemzések Elmaradtak a várttól a júniusi ipari termelési adatok

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Ma reggel érkeztek meg az előzetes júniusi ipari termelési adatok. Ezek szerint a munkanaphatással igazított éves ipari kibocsátási index 3,1%-os növekedést mutatott, kissé lassulva a májusi 3,8%-ról. A tényadat elmaradt az általunk várt 3,9%-tól is. Az ipar havi teljesítménye továbbra is számottevő volatilitást mutat, hiszen a májusi 1,9%-os havi szintű növekedést júniusban 1,2%-os visszaesés követette. Az igazítatlan éves adat 4,2%-os volumen-bővülést mutatott, s az idei év felében így átlagosan 3,5%-kal emelkedett az ipar teljesítménye. A júniusi számok részletes bontását augusztus 13-án teszi majd közzé a KSH.

Az ipari termelés legutóbbi adatai összességében nem sugallnak nagyon erős teljesítményt. Úgy tűnik, hogy a kereskedelmi háborúval kapcsolatos félelmek, illetve főbb exportpiacaink konjunktúrájának lassulása a magyar ipar teljesítményén is mutatkozik. Rövid távon a szokásos nyári gyárleállások befolyásolhatják a teljesítményt, a fő kérdés így, hogy ősztől képes lesz-e ismét magasabb fokozatba kapcsolni az ipari kibocsátás. Mindenesetre a második negyedéves GDP növekedéshez az ipari termelés hozzájárulása csak visszafogott lehetett, s az év egészét nézve pedig úgy tűnik, hogy az ipar kibocsátása kisebb lehet a korábban várt 4,5-5%-nál.

+36-1-268-4428