Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

 

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

 

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 09 AUG.
Üzleti elemzések 1070 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete júniusban

Ma reggel tette közzé a KSH az előzetes júniusi külkereskedelmi mérleg adatokat. A mérleg többlete 1070 millió euró volt, ami lényegesen magasabb lett az általunk várt 750 millió eurónál. Meglepetés, hogy az export dinamikája meghaladta az importét, hiszen az export euróban számított értéke 8,9%-kal, az importé pedig 8,4%-kal nőtt éves szinten. Az erős exportdinamika annak fényében is meglepő, hogy júniusban az ipar teljesítménye kifejezetten visszafogottnak mutatkozott. Mindenesetre a külkereskedelmi többlet így 119 millió euróval volt magasabb a 2017 júniusában látott szintnél.

Az elkövetkező hónapokban eldőlhet, hogy az export és az import éves dinamikájának megfordulása egy egyszeri kiugró jelenség vagy pedig az év további hónapjaira is jellemező lesz. Alap-előrejelzésünkben továbbra is az export dinamikáját meghaladó importnövekedést várunk az év hátralévő részében, leginkább az erős belső keresletnek köszönhetően (fogyasztás, beruházások), melyek növelik az importszámlát. Összességében a külkereskedelmi mérleg többlete 2018-ban várhatóan alacsonyabb lesz, mint tavaly volt, de továbbra is számottevő maradhat.

További információ:
Nyeste Orsolya
+36-1-268-4428
orsolya.nyeste@erstebank.hu