Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Ma reggel tette közzé a KSH az előzetes júliusi külkereskedelmi mérleg adatokat. A mérleg többlete 373 millió euró volt, ami magasabb lett az általunk várt 270 millió eurónál. Mind az export, mind az import euróban számított értéke dinamikusan bővült, 11,4 illetve 10,6%-kal. Kisebb meglepetés, hogy az export dinamikája – hacsak minimális mértékben  is – de meghaladta az importét az év hetedik hónapjában. A kétszámjegyű növekedési adatban valószínűsíthetően a magasabb munkanapszám is szerepet játszott. A külkereskedelmi többlet így 91 millió euróval volt magasabb a 2017 júliusában látott szintnél.

Kisebb ellentmondást látunk most a releváns makroadatokban, hiszen a dinamikus növekedést mutató nyári exportadatok nem nagyon vannak összhangban a jóval visszafogottabb teljesítményt mutató ipari termelési adatokkal. Elképzelhető, hogy az exportőr cégek inkább készletről értékesítettek az időszakban. Ami a külkereskedelmi folyamatokat illeti, összességében továbbra is úgy látjuk, hogy a külkereskedelmi mérleg többlete 2018-ban várhatóan alacsonyabb lesz, mint tavaly volt, de továbbra is számottevő maradhat.

+36-1-268-4428