Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 05 OKT.
Üzleti elemzések Magához tért az ipar augusztusban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Az ipari termelés munkanaphatással igazított éves indexe 4,5%-os növekedést mutatott augusztusban a KSH ma reggel közzétett előzetes adatai szerint. Az adat lényegesen jobbnak bizonyult a vártnál, a havi növekedés ugyanis kiemelkedően magas, 3,8%-os volt az előző két hónap visszaesése után. Az igazítatlan éves index 1,5%-os növekedést mutatott, az eltérés a munkanapok számának különbözőségével magyarázható. Az idei év első nyolc hónapjában így átlagosan 3,6%-kal emelkedett az ipar teljesítménye. A részletes bontást október 12-én teszi majd közzé a KSH.

A júniusi és a júliusi vártnál jóval gyengébb ipari termelési statisztikák után a nyár vége tehát élénkülést hozott a szektorban, ami az előzetesen vártnál nagyobbnak bizonyult. A rövid távú kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok azonban egyelőre nem csökkenek, leginkább az autóipart sújtó szabályozási változások miatt. Összességben úgy látjuk, hogy a szektor GDP növekedéshez való hozzájárulása kisebb lehet a korábban gondoltnál az idei évben. Mivel azonban a piaci szolgáltatások és az építőipar bővülése a vártnál erősebbnek tűnik, összességében továbbra is úgy látjuk, hogy az idén 4%-ot meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Várakozásunk az idei évi gazdasági növekedésre 4,3%.

+36-1-268-4428