Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 05 OKT.
Üzleti elemzések Magához tért az ipar augusztusban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Az ipari termelés munkanaphatással igazított éves indexe 4,5%-os növekedést mutatott augusztusban a KSH ma reggel közzétett előzetes adatai szerint. Az adat lényegesen jobbnak bizonyult a vártnál, a havi növekedés ugyanis kiemelkedően magas, 3,8%-os volt az előző két hónap visszaesése után. Az igazítatlan éves index 1,5%-os növekedést mutatott, az eltérés a munkanapok számának különbözőségével magyarázható. Az idei év első nyolc hónapjában így átlagosan 3,6%-kal emelkedett az ipar teljesítménye. A részletes bontást október 12-én teszi majd közzé a KSH.

A júniusi és a júliusi vártnál jóval gyengébb ipari termelési statisztikák után a nyár vége tehát élénkülést hozott a szektorban, ami az előzetesen vártnál nagyobbnak bizonyult. A rövid távú kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok azonban egyelőre nem csökkenek, leginkább az autóipart sújtó szabályozási változások miatt. Összességben úgy látjuk, hogy a szektor GDP növekedéshez való hozzájárulása kisebb lehet a korábban gondoltnál az idei évben. Mivel azonban a piaci szolgáltatások és az építőipar bővülése a vártnál erősebbnek tűnik, összességében továbbra is úgy látjuk, hogy az idén 4%-ot meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Várakozásunk az idei évi gazdasági növekedésre 4,3%.

+36-1-268-4428