Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 05 OKT.
Üzleti elemzések Magához tért az ipar augusztusban

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Az ipari termelés munkanaphatással igazított éves indexe 4,5%-os növekedést mutatott augusztusban a KSH ma reggel közzétett előzetes adatai szerint. Az adat lényegesen jobbnak bizonyult a vártnál, a havi növekedés ugyanis kiemelkedően magas, 3,8%-os volt az előző két hónap visszaesése után. Az igazítatlan éves index 1,5%-os növekedést mutatott, az eltérés a munkanapok számának különbözőségével magyarázható. Az idei év első nyolc hónapjában így átlagosan 3,6%-kal emelkedett az ipar teljesítménye. A részletes bontást október 12-én teszi majd közzé a KSH.

A júniusi és a júliusi vártnál jóval gyengébb ipari termelési statisztikák után a nyár vége tehát élénkülést hozott a szektorban, ami az előzetesen vártnál nagyobbnak bizonyult. A rövid távú kilátásokkal kapcsolatos bizonytalanságok azonban egyelőre nem csökkenek, leginkább az autóipart sújtó szabályozási változások miatt. Összességben úgy látjuk, hogy a szektor GDP növekedéshez való hozzájárulása kisebb lehet a korábban gondoltnál az idei évben. Mivel azonban a piaci szolgáltatások és az építőipar bővülése a vártnál erősebbnek tűnik, összességében továbbra is úgy látjuk, hogy az idén 4%-ot meghaladó mértékben bővülhet a magyar gazdaság. Várakozásunk az idei évi gazdasági növekedésre 4,3%.

+36-1-268-4428