Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 17 OKT.
Üzleti elemzések Nem változtatott a kamatokon az MNB

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Változatlanok maradtak a kamatok a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának mai kamatmeghatározó ülése után. Ennek megfelelően az alapkamat továbbra is 0,9%-on, az egynapos betét kamat pedig -0,15%-on áll. A döntés teljesen összhangban volt az előzetesen várttal.

A kamatdöntést követően szokás szerint egy órával később publikált állásfoglalás semmiféle újdonságot nem tartalmazott. Miután a jegybank szeptemberben jelentősebben átalakította monetáris politikai eszköztárát, és jelezte, hogy felkészült a normalizálásra - melynek megkezdése az inflációs folyamatok függvénye lesz - a mostani állásfoglalás lényegében az egy hónappal ezelőtti jelentősebb horderejű bejelentéseket foglalta ismét össze.

Az inflációs kilátások kapcsán a közlemény ismét hangsúlyozta, hogy az inflációs cél fenntartható szerkezetben történő elérése 2019 közepétől várható. Az őszi hónapok inflációemelkedése az üzemanyag- és a feldolgozatlan élelmiszerárak mellett a jövedéki adó emelésének volt köszönhető, s ezen hatások kiesésével az infláció ismét csökkenhet a jegybank szerint. Ennek megfelelően a tanács megítélése szerint a laza monetáris kondíciók további fenntartása szükséges.

Kamat-előrejelzéseink változatlanok maradnak a mai ülés után. Az idei negyedik negyedévben vélhetően nem lesznek szigorítás irányába mutató lépések a monetáris politikában, 2019-ben pedig lassan elindulhat a jegybank a normalizálás útján. Az időzítéssel és a lefolyással kapcsolatosan azonban sok a bizonytalanság, és összességében továbbra is úgy látjuk, hogy a monetáris politika normalizálásának folyamata lassú és elnyújtott lesz. A jegybanki alapkamat még vélhetően a jövő év végén is mindössze 0,9%-on áll majd.

Tel: +36 1 268 4428
E-mail: orsolya.nyeste@erstebank.hu