Tisztelt Ügyfelünk!

Felhívjuk figyelmét, hogy a 2018. december 15-ei szombati munkanapon az elektronikus csatornán bankon kívüli bankszámla javára kezdeményezett forint átutalási megbízások esetében 13:00 óra a végső benyújtási határidő.

A devizában adott fizetési megbízások, konverziót igénylő fizetési műveletek és deviza számla javára beérkező jóváírások szempontjából a szombati munkanapok nem minősülnek Banki munkanapnak, ezen megbízásokat a Bank átveszi, de azokat az azt követő első Banki munkanapon teljesíti.

Egyéb fizetési műveletek tekintetében a szombati munkanapon a Bank a Hirdetményében közzétett teljesítési rend szerint jár el.

Üdvözlettel:
Erste Bank Hungary Zrt.

2018 10 NOV.
Üzleti elemzések 268 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete szeptemberben

A KSH ma reggel közzétett adatai szerint a külkereskedelmi mérleg szeptemberben 268 millió eurót kitevő többletet mutatott. A mérleg többlete emelkedett tehát az augusztusi mindössze 31 millió euróról, azonban még így sem igazán tekinthető pozitív adatnak a mostani. Éves összehasonlításban ugyanis 699 millió euróval romlott az egyenleg, miután az export euróban számított értéke éves szinten 2,3%-kal esett vissza, míg az importé 6,3%-kal nőtt.

Az export halovány teljesítménye gyanítható, hogy összefüggésben lehet az autóipart érintő új környezetvédelmi szabályozással, ami megnehezíthette a hazai járműeladásokat is. Emellett úgy tűnik, hogy az európai konjunktúra lassulása miatt az exportértékesítés lehetőségei szűkülnek, és egyelőre nem világos, hogy mennyire marad ez a tendencia tartós. Eközben az import növekedési üteme magas, ami a belső kereslet, azaz az élénk fogyasztás és a beruházások által vezérelt növekedés mellett nem mondható meglepőnek. Mindezen tényezők a külkereskedelmi többlet tovább folytatódó csökkenését sugallják, ami - különösen az alacsony kamatok mellett - fundamentális oldalról nem támogatja a forint tartósabb felértékelődését.

+36-1-268-4428