Tájékoztatjuk, hogy az Erste Bank rendszerein 2019. 07.19. 22:00 és 2019. 07.20. 6:00 között karbantartási munkálatokat végzünk. Ebben az időszakban a NetBank és MobilBank, Electra és Vállalati NetBank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatások valamint a www.erstebank.hu nem, a TeleBank pedig korlátozottan lesznek elérhetőek.

Please note that Erste Bank will perform a scheduled maintenance between 10pm 19.07 and 6am 20.07. During this period Netbank and MobilBank, Electra and Corporate Netbank internet bank and mobile application services as well as the www.erstebank.hu will not be available. TeleBank services will also be limited.

Köszönjük türelmét! /Thank you for your patience.

További részletek/More details

2018 10 NOV.
Üzleti elemzések 268 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete szeptemberben

A KSH ma reggel közzétett adatai szerint a külkereskedelmi mérleg szeptemberben 268 millió eurót kitevő többletet mutatott. A mérleg többlete emelkedett tehát az augusztusi mindössze 31 millió euróról, azonban még így sem igazán tekinthető pozitív adatnak a mostani. Éves összehasonlításban ugyanis 699 millió euróval romlott az egyenleg, miután az export euróban számított értéke éves szinten 2,3%-kal esett vissza, míg az importé 6,3%-kal nőtt.

Az export halovány teljesítménye gyanítható, hogy összefüggésben lehet az autóipart érintő új környezetvédelmi szabályozással, ami megnehezíthette a hazai járműeladásokat is. Emellett úgy tűnik, hogy az európai konjunktúra lassulása miatt az exportértékesítés lehetőségei szűkülnek, és egyelőre nem világos, hogy mennyire marad ez a tendencia tartós. Eközben az import növekedési üteme magas, ami a belső kereslet, azaz az élénk fogyasztás és a beruházások által vezérelt növekedés mellett nem mondható meglepőnek. Mindezen tényezők a külkereskedelmi többlet tovább folytatódó csökkenését sugallják, ami - különösen az alacsony kamatok mellett - fundamentális oldalról nem támogatja a forint tartósabb felértékelődését.

+36-1-268-4428