Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 10 NOV.
Üzleti elemzések 268 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete szeptemberben

A KSH ma reggel közzétett adatai szerint a külkereskedelmi mérleg szeptemberben 268 millió eurót kitevő többletet mutatott. A mérleg többlete emelkedett tehát az augusztusi mindössze 31 millió euróról, azonban még így sem igazán tekinthető pozitív adatnak a mostani. Éves összehasonlításban ugyanis 699 millió euróval romlott az egyenleg, miután az export euróban számított értéke éves szinten 2,3%-kal esett vissza, míg az importé 6,3%-kal nőtt.

Az export halovány teljesítménye gyanítható, hogy összefüggésben lehet az autóipart érintő új környezetvédelmi szabályozással, ami megnehezíthette a hazai járműeladásokat is. Emellett úgy tűnik, hogy az európai konjunktúra lassulása miatt az exportértékesítés lehetőségei szűkülnek, és egyelőre nem világos, hogy mennyire marad ez a tendencia tartós. Eközben az import növekedési üteme magas, ami a belső kereslet, azaz az élénk fogyasztás és a beruházások által vezérelt növekedés mellett nem mondható meglepőnek. Mindezen tényezők a külkereskedelmi többlet tovább folytatódó csökkenését sugallják, ami - különösen az alacsony kamatok mellett - fundamentális oldalról nem támogatja a forint tartósabb felértékelődését.

+36-1-268-4428