Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2018 21 NOV.
Üzleti elemzések Nem változtatott a kamatokon az MNB

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Változatlanok maradtak a kamatok a Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának novemberi kamat-meghatározó ülése után. Ennek megfelelően az alapkamat továbbra is 0,9%-on, az egynapos betét kamat pedig -0,15%-on áll. A döntés teljesen összhangban volt az előzetesen várttal.

A kamatdöntést követően szokás szerint egy órával később publikált állásfoglalásában a jegybank ismét hangsúlyozta a monetáris politikai eszköztár szeptemberi átalakításának jelentőségét, illetve azt, hogy a jegybank felkészült a monetáris politika óvatos és fokozatos normalizációjára.

Az októberben 3,8%-ra emelkedő inflációra a vártnak megfelelően reflektált a jegybank. Hangsúlyozták, hogy a „headline” mutató megugrása zömmel a volatilis tételeknek volt köszönhető, miközben a fogyasztói árindex és az alapfolyamat-mutatók közötti különbözet számottevő maradt. Az inflációs ráta és az alapfolyamat-mutatók közötti különbség azonban csökken az év végén. Az inflációs cél fenntartható szerkezetben történő elérése továbbra is 2019 közepétől várható a jegybank szerint. Ehhez összességében a tanács megítélése szerint a laza monetáris kondíciók további fenntartása szükséges.

Kamat-előrejelzéseink, illetve a monetáris politika irányvonalára vonatkozó várakozásaink változatlanok maradnak a mai ülés után. Továbbra is úgy látjuk, hogy a döntően az erős belső kereslet által vezérelt növekedés, a várhatóan tovább emelkedő maginfláció, és a folyó fizetési mérleg várhatóan tovább csökkenő többletének köszönhetően jövőre már el kell, hogy induljon a jegybank a szigorítás irányába. A szigorító lépések pedig a nem konvencionális eszközök visszavételével kezdődhetnek majd. A nagy kérdés, hogy  a szeptemberben átalakított eszköztár milyen kombinációját veti be a jegybank, hogy ez a bankközi kamatok emelkedéséhez vezessen. Mindezekről azonban leghamarabb decemberben várhatunk bővebb információkat. Alapvárakozásunk továbbra is az, hogy a monetáris politika normalizálásának folyamata jövőre elindul, de csak lassan és fokozatosan megy végbe. A jegybanki alapkamat még vélhetően a jövő év végén is mindössze 0,9%-on áll majd.