Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A Statisztikai Hivatal ma reggeli közleménye szerint 3,7%-on állt a munkanélküliségi ráta augusztus-októberben. Az adat kissé alacsonyabb lett az általunk várt 3,8%-nál, ami egyben a Bloomberg féle elemzői konszenzus is volt. Az előző három hónapos gördülő időszakhoz képest (július-szeptember) tehát enyhén csökkent a mutató, az előző év azonos időszakinál pedig 0,3 százalékponttal volt alacsonyabb. Az előző három hónaphoz képest mind az aktivitási ráta, mind a foglalkoztatási ráta még mindig képes volt tovább emelkedni, az előbbi 62,8%-ról, 62,9%-ra, az utóbbi pedig 60,4%-ról, 60,6%-ra.

Az adatok összességében továbbra is erős, feszített munkapiacot jeleznek. Az elkövetkező hónapokban – részben a szezonális hatásoknak köszönhetően – vélhetően nem mutat majd egyértelmű trendet a munkanélküliségi ráta, ám összességében a mutató továbbra is 4% alatt maradhat. A feszített munkapiac pedig a bérek emelkedésének – vélhetően lassuló ütemű - folytatódását sugallja, ami azt is jelenti, hogy a lakossági fogyasztás még egy ideig fontos támasza marad a magyar gazdasági növekedésnek. Becslésünk szerint az idei évben 4,6%-kal nőhet a magyar GDP, ami jövőre 3,6%-ra lassulhat.

+36-1-268-4428