Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. május 24-26. között tervezett, a Bankok számára kötelezően előírt rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (NetBank, Electra, mobilalkalmazások, TeleBank) működését is
befolyásolja.

Please note, that due to system maintenance Works during the weekend  of 24-26 of May, 2019 the Erste NetBank, NetBank for Corporate Customers and MobilBank operation may be suspended. The maintenance and developments are also for your future convenience. Thank you for your patience and understanding.

A részletekért kattintson! / Please click for more details

2019 09 JAN.
496 millió euró volt a külkereskedelmi mérleg többlete novemberben

A KSH ma reggel közzétett előzetes adatai szerint a külkereskedelmi mérleg novemberben 496 millió eurót kitevő többletet mutatott az októberi 304 millió euró után. Az export euróban számított értéke éves szinten 4,7%-kal emelkedett, amit az import 7,3%-os növekedése kísért. Az év első tizenegy hónapjában 5,7 Mrd euró volt a külkereskedelmi többlet.

Ami a kilátásokat illeti, a most bejövő friss adatok nem adnak okot a változtatásra: továbbra is a külkereskedelmi mérleg többletének lassú csökkenését prognosztizáljuk. Az export kilátásai a kedvezőtlenebbé váló európai konjunkturális kilátások, a rosszabb üzleti klíma miatt bizonytalanabbá váltak. Ugyanakkor az import növekedési üteme továbbra is magas maradhat, hiszen a hazai gazdasági növekedésének hajtóereje a belső kereslet maradhat 2019-ben is. Az export/import olló alakulása ennek megfelelően tovább csökkenő külkereskedelmi többletet sugall az elkövetkező hónapokra. Ennek megfelelően úgy véljük, hogy az áruforgalmi többlet 2019-ben jóval alacsonyabb lesz a 2018-asnál. 2020-ra azonban - a fokozatosan kiépülő új exportkapacitások termőre fordulásával párhuzamosan – ismét javulást várunk.

Úgy gondoljuk, hogy az egyensúlyi tényezők - az alacsony és várhatóan csak lassan emelkedő hazai kamatok mellett - fundamentális oldalról továbbra sem támogatják a forint tartósabb felértékelődését. Pontbecslésünk az EURHUF árfolyamra ennek megfelelően 325 marad.

+36-1-268-4428