Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. május 24-26. között tervezett, a Bankok számára kötelezően előírt rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (NetBank, Electra, mobilalkalmazások, TeleBank) működését is
befolyásolja.

Please note, that due to system maintenance Works during the weekend  of 24-26 of May, 2019 the Erste NetBank, NetBank for Corporate Customers and MobilBank operation may be suspended. The maintenance and developments are also for your future convenience. Thank you for your patience and understanding.

A részletekért kattintson! / Please click for more details

2019 30 JAN.
Sajtóközlemények A Wizz Air és az Erste meghosszabbította együttműködését

Az Erste Bank Hungary folytathatja a Wizz Air Hitelkártya forgalmazását. A megújult kedvezmény program mellé az Erste promóciós ajánlatokat kínál meglévő ügyfeleinek.

Az Erste Bank nyerte a Wizz Air által, a magyarországi kedvezményprogramjának üzemeltetésére kiírt tendert. Az Erste így újabb 3 évig értékesítheti az általa tíz évvel ezelőtt sikeresen bevezetett Erste Wizz Air Hitelkártyát és üzemeltetheti a szükséges háttérrendszereket Az elmúlt évtizedben jelentősen átalakult a világ, illetve azon belül Európa légiközlekedése. A nemzetközi légiforgalmi szervezet (IATA) éves jelentése szerint 2017-ben a világon összesen négymilliárdan szálltak repülőre, amely 7,3 százalékos bővülést jelent 2016-hoz viszonyítva. Az Eurostat adatai szerint pedig az Európai Unióban 2017-ben 1,043 milliárd utast szállítottak a légitársaságok, 7 százalékkal, 70,5 millió fővel többet, mint 2016-ban és 39 százalékkal többet, mint 2009-ben.

A megváltozott légi közlekedési szokásokhoz igazodva a Wizz Air átalakította a Wizz Air Hitelkártyához kapcsolódó kedvezményprogramját, és új feltételeket vezet be a pontgyűjtésben, illetve a kedvezmények jóváírásában. Meglévő hitelkártya birtokosok esetén  az új feltételek 2019. március 1-től lépnek életbe, a 2018. november 1. és 2019. január 31. között igényelt kártyák esetében pedig 2019. június 1-től. Az ügyfeleket a változásokról postai úton tájékoztatja a pénzintézet. A 2019. február 1. után igényelt hitelkártyák a megváltozott pontgyűjtési feltételekkel kerülnek kibocsátásra.

Az új kedvezményprogram szerint a Wizz Air Hitelkártya használatakor minden, vásárlásra elköltött 100 forint után 1 pontot ír jóvá a pénzintézet, míg a Wizz Air szolgáltatások vásárlása estén 100 forint után 2 pont jár. A kártyatulajdonosok Wizz Air pontokat havonta legfeljebb 250 ezer forint vásárlási összeg után kaphatnak. Az ügyfelek a pontokat továbbra is egy évig használhatják fel a Wizz Airnél.

Újdonság, hogy az Erste Bank a pontokat minden regisztrált Wizz Air Hitelkártya esetében 2019. április 1-től – az eddigi gyakorlattól eltérően – naponta automatikusan átvezeti a Wizz Air rendszerébe, így azt a kártyatulajdonosoknak már nem kell külön kezdeményezniük a NetBank felületén. A Wizz Air oldalán nem regisztrált ügyfelek pontjai azonban továbbra sem kerülnek át automatikusan a Wizz Airhez, ezeket a pontokat az Erste Bank 6 hónapig tartja nyilván. A kártyatulajdonosoknak ennyi idő áll rendelkezésre regisztrálni, amelyet követően a pontjaikat ugyancsak naponta átvezeti a rendszer. A kártyához ingyenes utasbiztosítás jár, valamint az ügyfelek igénybe vehetik Mastercard Airport Lounge szolgáltatásait is a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, a Mastercard ÁSZF szerint. A Wizz Discount Club tagsággal továbbra is minden utazásnál jár kedvezmény a repülőjegyek árából. A változások a pontgyűjtés és beváltás szabályait érintik, a Wizz Air Hitelkártya egyéb pénzügyi kondíciói nem változnak. Az ügyfeleket változás részleteiről postai úton tájékoztatja a pénzintézet.

A Wizz Air Hitelkártya által kínált kedvezmények és egyéb szolgáltatások mellé az Erste Bank Hungary két további – visszavonásig érvényes - bónusz promóciót is kidolgozott meglévő ügyfelei számára, így a magyarországi ügyfelek a Wizz Air kedvezményprogramjában egyedülálló lehetőségekhez jutnak, melyre április 1-ig jelentkezhetnek. A 2019. április 1-től elérhető Comfort és a Comfort Plus promóciós csomag esetében mindössze havi 990 illetve 1590 forintért a pontgyűjtési limit összege 450 ezer illetve 650 ezer forintra növelhető. Wizz Air szolgáltatások vásárlása esetén pedig nem 2, hanem 3, illetve 4 pontot ír jóvá a pénzintézet. (Részletek: https://www.myerste.hu/hu/myerste_lakossagi/bankkartya/hitelkartya/wizzair-hitelkartya-csomagok )

A Wizz Air Hitelkártya továbbra is egyedülálló kedvezmény program a magyar bankpiacon, hiszen az ügyfelek évente akár több utazásra is elegendő Wizz Air pontot gyűjthetnek, melyekhez ezentúl bármikor, azonnal hozzáférnek.