Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Az első helyen végzett az Erste Bank mentorprogramja a Mentor Oscar idei díjazottjai között. Az egy éve indult vezetőfejlesztési programot a pozitív eredmények alapján kibővíti a bank, májustól már a nem vezető beosztású munkatársak is részt vehetnek a képzésben.

Idén nyolcadik alkalommal adták át a Mentor Oscar díjakat, a zsűri szervezeti kategóriában az Erste Bank Hungary Zrt. mentorprogramját találta a legjobbnak. Az Erste 2018 áprilisában indította el belső képzését, az elmúlt egy évben összesen 110 fő, 44 mentor illetve 66 mentorált vett részt a munkavállalók vezetői készségének illetve képességeinek fejlesztésében. A mentorprogramban a hitelintézet összes szervezeti egysége részt vesz, a bank igazgatótanácsának minden tagja, valamint a közvetlenül a board alatti vezetői szinten dolgozók többsége is önkéntes mentorként segítik kollégáik fejlődését.

Az Erste Bank mentorprogramja része a hitelintézetnél a vállalati kultúra fejlesztésére kidolgozott stratégiának. A különféle divíziók közti együttműködés elmélyítése érdekében mentor és mentoráltja mindig más szervezeti egységből kerül ki – mondta el Szabados Richárd, az Erste Bank vállalati üzletágvezetője és a mentor program szponzora. Az új kezdeményezés fontos eleme a bizalmi kapcsolat hangsúlyozása, ezért a cégen belül a mentoringra való jelentkezés önkéntes alapú, továbbá egy szakértői mentor csapat választja ki azt a vezetőt, akivel az adott kolléga együtt dolgozik majd mentorként. A bank a képzésre havi egy találkozást, és összesen 4-6 alkalmat javasol, a mentorálás összesen nagyjából fél évig tart, de ettől a résztvevők igény szerint rugalmasan eltérhetnek.

Az elmúlt egy év pozitív eredményei alapján az Erste Bank a mentorprogram kiszélesítésén dolgozik. Míg eddig csak vezetők jelentkezhettek mentoráltnak, az idén májustól induló második szakaszban már a nem vezető beosztású munkavállalók is részt vehetnek a programban. Az Erste Bank mentorprogramja a munkavállalók képzésén, fejlesztésén túl a közjót is szolgálja: a bank minden, a fejlesztéseken eltöltött perc után 20 forinttal támogat egy, a Down-szindromásokat segítő alapítványt – tette hozzá Szabados Richárd.

A Mentor Oscart hagyományteremtő céllal hozták létre olyan szervezetek, amelyek fontosnak tartják a munkatársközpontú, támogató és ugyanakkor eredményorientált vezetői szemlélet meghonosítását és elismerését. Az évente odaítélt szakmai díj célja, hogy bemutassa és elismerje azokat a szervezeteket és egyéneket, amelyek illetve akik munkájuk során jelentős eredményeket értek el a mentoring és a coaching szemléletű vezetés terjesztésében és/vagy felhasználásában, valamint felhívja a figyelmet a mentoring fontosságára és a szervezetek teljesítményére gyakorolt pozitív hatására. Ez nem csak a közvetlen termelékenységre hat, hanem megjelenhet kisebb fluktuációban vagy a munkáltatói márka felértékelődésében is.