Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

A Statisztikai Hivatal ma reggeli közleménye szerint 3,7%-on állt a munkanélküliségi ráta november-januárban. A tényadat lényegében megfelelt az elemzői konszenzusnak. Az előző három hónapos gördülő időszakra (október-december) publikált 3,6%-hoz képest enyhén emelkedett a mutató, az előző év azonos időszakinál pedig 0,1 százalékponttal volt alacsonyabb. Az előző három hónaphoz (2018 október-december) képest az aktivitási ráta enyhén emelkedett, 62,6-ról 62,7%-ra, míg a foglalkoztatási ráta 60,4%-on stagnált.

Az adatok összességében továbbra is erős, feszített munkapiacot jeleznek, ami az idén is megágyazhat a bérek folytatódó – bár 2018-hoz képest várhatóan lassuló ütemű – emelkedésének. Mindez azt is jelenti, hogy a lakossági fogyasztás az idei évben is fontos támasza marad a magyar gazdasági növekedésnek, ellensúlyozva a globális piacokról érkező esetlleges negatív hatásokat – ez utóbbiak leginkább az ipari export lassulásában mutatkozhatnak meg. Összességében a tavalyi évi kiemelkedő, 4,8%-os éves növekedése után az idei évben lassulhat a GDP bővülése, ám továbbra is a 3,5-4%-os sávban maradhat.

Makrogazdasági elemző
Erste Bank Hungary Zrt.
1138 Budapest, Népfürdő utca 24-26.
Tel: +36 1 268 4428
E-mail: orsolya.nyeste@erstebank.hu