Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. január 24. 22:00 óra és 2020. január 25. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Erste MobilBank, Electra, Internetes Vásárlást Ellenőrző SMS kód, sms szolgáltatások, weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja. A karbantartás 2020. január 24. 21:00 óra és 2020. január 26. 24:00 óra közötti időszakban a TeleBank szolgáltatás működését is befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday, Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:Between 10:00 p.m. on January 24, 2020 and 8 a.m. on January 25, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, 3D Secure Code, sms services, website services will be suspended. Between 9 p.m. on January 24, 2020 and midnight of January 26, 2020 the operation of Erste TeleBank will be suspended.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

Ma reggel tette közzé a KSH az előzetes külkereskedelmi mérleg adatokat januárra vonatkozóan. A mérleg többlete 382 millió eurót tett ki, meghaladva az általunk várt 180 millió eurót. Az euróban számított export értéke éves szinten 6,4%-kal, az importé pedig 9,7%-kal nőtt. A többlet így 225 millió euróval maradt el a tavaly januári értéktől.

Az újév első hónapjában is fennmaradt tehát az elmúlt hónapokra jellemző tendencia, miszerint az import bővülése meghaladja az exportét, s ennek köszönhetően csökken folyamatosan a mérleg többlete a megelőző év azonos hónapjával összehasonlítva. A januári növekedési dinamikák azonban a forgalom élénküléséről is árulkodnak, hiszen a 6%-ot meghaladó éves exportnövekedés nem tekinthető alacsonynak. Az elmúlt héten januárra vonatkozóan már láthattunk egy, a vártnál pozitívabban alakuló ipari termelési adatot, s akár ennek visszatükröződését is láthatjuk a januári külkereskedelmi statisztika export növekedési adataiban.

Az 2019-es évre vonatkozóan továbbra is a külkereskedelmi mérleg többletek csökkenésének folytatódását prognosztizáljuk. A gazdaságot továbbra is az élénk belső kereslet vezérli, aminek magas az importvonzata. Az export/import olló alakulása ennek megfelelően tovább csökkenő külkereskedelmi többleteket sugall az elkövetkező hónapokra. Ennek megfelelően úgy véljük, hogy az áruforgalmi többlet 2019-ben alacsonyabb lesz a tavalyi évben látottnál, és a 4-4,5 Mrd eurós tartományba eshet vissza. 2020-ra azonban - a fokozatosan kiépülő új exportkapacitások termőre fordulásával párhuzamosan – ismét emelkedő külkereskedelmi többletet várunk. Az idei év így várhatóan egy lokális mélypontot jelent majd a külkereskedelmi mérleg (és egyúttal a folyó fizetési mérleg) többletének nagyságában.

+36-1-268-4428