Másodszor is az Erste-t választották meg a legjobb kelet-közép-európai ingatlanfinanszírozó banknak a Construction & Investment Journal HOF (Hall of Fame) Awards 2019 rendezvényén.

A negyedik alkalommal megrendezett nemzetközi gálán hét nemzet (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Montenegró, Románia, Szerbia és Szlovákia) helyben legjobbnak választott ingatlanos vállalkozásai versengtek egymással több kategóriában.

Miután az Erste Bankot Magyarországon 2016 és 2017 után 2018-ban is az Év Ingatlan Finanszírozó Bankjának választották, a pénzintézet ismét képviselhette a finanszírozó kategóriában hazánkat a nemzetközi megmérettetésen.

A Best of the Best Real Estate Bank kategóriában az Erste Bank a lengyel Bank Zachodni WBK-t, a romániai Raiffeisen Bankot, az Erste Bank Serbiát és a szlovák VÚB Bankát megelőzve hozta el az első díjat.

Balázs Zoltán, az Erste Bank Ingatlan & Strukturált Finanszírozás vezetője szerint a magyar pénzintézetet széleskörű szolgáltatási palettája és ügyfélközpontúsága emelte ki a versenytársak közül, ahol az alapfilozófia a partneri viszony az ügyfelekkel. Az Erste Bank minden szolgáltatási területen hosszú távú kapcsolatot kíván teremteni ügyfeleivel, elérhető és átlátható termékeket, valamint személyre szabott tanácsadási szolgáltatásokat kínálva.

Balázs Zoltán szerint általánosságban, az alacsony kamatkörnyezetben az ingatlan továbbra is vonzó befektetés marad, így a yield-ek további csökkenése várható, de már megjelennek alternatív befektetési lehetőségek, mint a kötvények és az állampapír. A szektorok közül arányaiban a logisztika és ipari ingatlanok piaca bővülhet a leggyorsabban, de kisebb niche piacok, mint az egészségügyet, entertainment és oktatást kiszolgáló ingatlanok is keresettek lesznek.

A Construction & Investment Journal (CIJ) 2001-ben hirdette meg először ingatlanpiaci szakmai díjait, Magyarországon elsőként 2008-ban ítélték oda az elismeréseket. A CIJ Awards a legrégibb és legrangosabb szakmai díjjá vált a régiós kereskedelmi ingatlanpiacon, ahol négy éve ítélik oda a „Best of the Best” díjat, amelyért a nemzeti győztesek versengenek egymással. A nyertest a térség vezető ingatlanpiac szereplői, a CIJ zsűrije és a szaklap olvasói közösen választják ki.