Mától az Erste Bank Hungary ügyfelei is elérhetik az Apple Pay-t, az egyszerű, gyors, kényelmes és biztonságos mobilfizetési megoldást.

Az Apple Pay alapja a biztonság és az adatok védelme. Akár hitel-, akár betéti kártyával használják az Apple Pay-t, a készülék a kártya számát soha nem tárolja sem az eszközön, sem az Apple szervereken. Ehelyett egy egyedi, készülékspecifikus számot rendel a kártyához, melyet titkosítva és biztonságosan ment az eszköz Biztonsági Elemei között. Minden tranzakciónál egyedi, egyszer használatos dinamikus biztonsági kódot használ, az Apple a fizetés során sem osztja meg a kártyaszámokat a kereskedőkkel.

Az Apple Pay könnyen aktiválható és a felhasználók minden olyan előnyt, akciót és pontgyűjtési lehetőséget kihasználhatnak vele, melyek a betéti- vagy hitelkártyás vásárlásokhoz járnak. Az üzletekben az Apple Pay iPhone SE, iPhone 6 vagy annál újabb telefonokkal és az Apple Watch-csal használható.

Az online vásárlás az alkalmazásokban és az Apple Pay-t támogató weboldalakon is rendkívül egyszerű: csak a Touch ID ujjlenyomat-azonosítóra van szükség, vagy elég duplán kattintani az oldalsó gombra és egy gyors pillantást vetni az iPhone X-re az arcfelismeréshez. Nincs szükség új felhasználói fiókra, nem kell űrlapokat töltögetni. Elegendő, ha az Apple Pay használatához kitöltöttük a szállítási és számlázási információkat. Ha Safariban vagy az applikációkban vásárolunk, az Apple Pay működni fog az iPhone 6-on és annál újabb telefonokon, az iPhone SE, az iPad Pro, az 5. generációs iPad, az iPad Air 2 és az iPad mini 3, valamint az ezeknél újabb készülékeken.

Használhatjuk az Apple Pay-t a Safari böngészővel történő online vásárlások során bármely 2012 utáni, MacOS Sierra rendszert futtató Mac-en, ahol a fizetést az iPhone 6-os vagy annál újabb verziójú telefonnal vagy az Apple Watch-csal erősíthetjük meg, illetve az új MacBook Pro esetén a Touch ID-val.

Az Erste és ügyfelei számára az Apple Pay bevezetése rég várt lépés, hiszen MobilBank alkalmazást használó ügyfeleinek körében másfélszer nagyobb – mintegy harmada a teljes felhasználók között – az iPhone aránya, mint a magyar okostelefon tulajdonosok esetében – hangsúlyozta Harmati László, a pénzintézet lakossági vezérigazgató helyettese. Hozzátette: a bank törekszik arra, hogy ügyfeleinek teljes körű szolgáltatásokat kínáljon, így a választott kártyatársaságtól függetlenül élvezhetik a gyors és kényelmes fizetési mód előnyeit. Az Erste büszke arra, hogy ügyfeleinek több mint a fele kifejezetten érdeklődik a technikai újdonságok iránt, folyamatos fejlesztéseivel ezért leginkább az ő igényeiknek kíván megfelelni – tette hozzá Harmati László.

Az Apple Pay-ről további információ: http://www.apple.com/apple-pay