Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2020. 03. 27. 22:00 óra és 2020. 03. 28. 02:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett karbantartási munkálatokat végzünk, amely digitális szolgáltatásaink működését befolyásolhatja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Friday and Saturday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 p.m. on March 27, 2020 and 2 a. m. on March 28, 2020 the operation of digital services will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Pozitív meglepetést hoztak a KSH statisztikák az iparitermelésről májusra vonatkozóan. A munkanaphatással igazított éves ipari volumenindex 6,1%-os volt, míg azigazítatlan éves ipari index 8,7%-os növekedést mutatott az ipari termelésvolumenében. Havi szinten pozitív korrekció mutatkozott, hiszen az áprilisivisszaesés után májusban 1,4%-kal nőtt az ipari termelés volumenindexe.  Anyers adatok szerint az év első öt hónapjában pedig 6,7%-kal bővült az iparitermelés volumene a megelőző év azonos időszakához képest.

A részletek egyelőre nem ismertek, azokat július 12-én teszi majd közzéa KSH. A hivatal rövid kommentárja szerint „a bővüléshez a feldolgozóiparialágak nagy többsége hozzájárult. A legnagyobb súlyú járműgyártásbangyorsult a növekedés üteme, míg a számítógép, elektronikai, optikai termékgyártása, illetve az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása az ipari átlagalatti mértékben nőtt“.

A legfrissebb ipari adatok ismét arra szolgáltattakbizonyítékot, hogy a szektor teljesítménye meglehetősen ellenállónak tűnik,dacára az európai gazdasági lassulásnak és az üzleti bizalom romlásának. Ez a ma reggel publikált, jóval a várakozásokalatt maradó német ipari rendelési adatok tükrében még inkább feltűnik.Mindenesetre az erős hazai PMI adatok, illetve a korábbi időszakokbanvégrehajtott, most termőre forduló beruházások azt sugallják, hogy rövid távonmaradhat a jó ipari teljesítmény. A szektor így az idei évi gazdasági növekedésfontos hajtóerejét jelenti majd várakozásunk szerint. Hosszabb távon azonban azegyik legfontosabb kérdés, hogy a német gazdasági lassulás mennyire lesz tartós.Amennyiben ugyanis főbb exportpiacaink tartósan gyenge növekedési pályárakerülnek, ennek hatásait előbb-utóbb a magyar ipar is megérezheti, ami amostani impresszív növekedési adatok lassulását, alacsonyabb pályára kerülésétsugallja.

+36-1-268-4428