Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. szeptember 12. 22:00 óra és 2019. szeptember 13. 6:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások) működését is befolyásolja.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed this Thursday and Friday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10 a.m. on Thursday September 12, 2019 and 6 p.m. on Friday, September 13, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank and Website service will be suspended.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2019 23 JÚL.
Üzleti elemzések Nem változtatott a kamatokon a jegybank

Nyeste Orsolya, szenior makrogazdasági elemző:

Változatlanok maradtak a kamatok az Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsának mai ülése után. A jegybanki alapkamat továbbra is 0,9%-on, az egynapos fedezett hitelkamat szintén 0,9%-on, míg az egynapos fedezett betéti kamat -0,05%-on áll.

Mint ismert, az egy hónappal korábbi, júniusi ülésen csak nagyon halvány, jelképes lépést tett az MNB, ami szigorításként értelmezhető, s a mostani állásfoglalás is lényegében a júniusi ülés főbb üzeneteit ismételte meg. Összességében a magyar monetáris politika jellege támogató marad. Az inflációs kilátásokat illetően a jegybank továbbra is bízik abban, hogy a várt globális lassulásból eredő alacsonyabb importált infláció mérsékli majd a hazai maginflációt is, emellett erőteljesen bíznak az új magyar lakossági állampapír (MÁP Plusz) megtakarításokat ösztönző és ezáltal inflációt mérséklő hatásában. Ismét említésre került a jövő évre várt anticiklikus fiskális politika is, ami szintén mérsékelheti az inflációt a gazdaságban. A nemzetközi környezet alakulását illetően pedig hangsúlyos részét képezi a jegybanki állásfoglalásnak az, hogy a főbb jegybankok politikája óvatosabbá vált a globális növekedési kilátásokat övező bizonytalanságok miatt.

Véleményünk szerint a fejlett piacokon most látott fordulat a monetáris politikák várható további irányára vonatkozóan, az tehát, hogy a normalizáció folytatódása helyett jelentős monetáris enyhítő lépéseket várnak a piacok mind az USA Fed-jétől, mind az Európai Központi Banktól, tág teret nyitott az MNB-nek arra, hogy ne szigorítson érdemben a monetáris politikán a továbbiakban. Ennek megfelelően továbbra sem várunk szigorító lépéseket a hazai jegybanktól az év hátralévő részében. A 3 hónapos BUBOR kamatláb év végi értékére vonatkozó várakozásunk maradt 0,25%-on.

+36-1-268-4428