Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).

A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, vezető makrogazdasági elemző

A Statisztikai Hivatal ma reggel tette közzé a júliusi kiskereskedelmi forgalmi adatokat, melyek szerint a kiskereskedelmi eladások volumene a naptárhatással igazított adatok szerint 6,4%-kal bővült az év hetedik hónapjában. A tényadat valamelyest meghaladta az általunk várt 5,7%%-ot, illetve az 5,6%-os Bloomberg elemzői konszenzust. Mindemellett a júniusi adatot 5,2%-ról 5,4%-ra felfelé módosították.

A teljes kiskereskedelmi forgalmon belül az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelmi üzletekben 4,5%-kal, a nem élelmiszer-kiskereskedelmi üzletekben 9%-kal, az üzemanyag-kiskereskedelemben pedig 5,3%-kal emelkedett az értékesítés naptárhatástól megtisztított volumene éves szinten. Január-júliusban a kiskereskedelmi forgalom volumenindexe 5,8%-os éves szintű bővülést mutatott.

A legfrissebb statisztikák összességében azt igazolták, hogy a belső fogyasztás területén erősen kezdett a harmadik negyedév, a lakossági fogyasztás ennek megfelelően az év második felében is a gazdasági növekedés meghatározó tényezője maradhat. Az okok továbbra is változatlanok, a munkapiac feszessége nem csökken, a bérkiáramlás pedig egyelőre nem látszik lassulni. Emellett a bankok hitelezési aktivitása is várhatóan erős marad az év hátralévő részében. Összességében várakozásunk szerint így 4,6%-kal bővülhet idén a magyar gazdaság.

+36-1-268-4428