Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein ezen a hétvégén tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk.

A 2020. február 29. 10:00 óra és 2020. március 01. 8:00 óra közötti időszakban több szolgáltatásunk működése szünetel (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank, Erste TeleBank, mobiltelefon egyenleg feltöltés, weboldal szolgáltatások).

A karbantartás a 2020. március 01. 22:00 óra és 2020. március 02. 00:00 óra közötti időszakban az Erste Lakossági NetBank, Erste Vállalati NetBank, Electra, Erste Business MobilBank szolgáltatások működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Saturday and Sunday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services: Between 10:00 a.m. on February 29, 2020 and 8 a.m. on March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste TeleBank, Erste Business MobilBank, website, MobilePay top up services will be suspended. Between 10 p.m. on March 01, 2020 and midnight of March 01, 2020 the operation of Erste Retail NetBank, Erste Corporate NetBank, Electra, Erste Business MobilBank will be suspended.

Kattintson a részletekért! / Please click here for details

Nyeste Orsolya, vezető makrogazdasági elemző

A Statisztikai Hivatal által ma reggel közzétett adatok szerint szeptemberben éves alapon 2,8%-ra lassult a fogyasztói árak emelkedési üteme az augusztusi 3,1%-ról. Az érték az általunk vártnak megfelelő, ugyanakkor a piacon kisebb meglepetést jelenthetett, hiszen az elemzői konszenzus ennél valamivel magasabb volt. A maginfláció 3,9%-ra (3,7%-ról), míg az MNB által számolt, indirekt adóktól szűrt maginfláció 3,4%-ra (3,2%-ról) emelkedett.

A fentiek összességében azt mutatják, hogy az infláció szeptemberi lassulása mögött döntően a maginfláción kívüli tételek árainak alakulása állt. Mindez látszik az adatok részletes bontásából, hiszen az élelmiszerek éves szintű árnövekedése 5,1%-ra lassult az augusztusi 5,6%-ról, a járműüzemanyag-árak éves indexe pedig 4,6%-os árcsökkenést mutatott, önmagában érdemben hozzájárulva az infláció mérséklődéséhez. Ugyanakkor a szolgáltatások éves árindexe 3,4%-ra gyorsult az augusztusi 2,8%-ról.

Ami a kilátásokat illeti, az év utolsó két hónapjában ismét látványosabb gyorsulásra számíthatunk az éves indexben, leginkább a járműüzemanyag-árak okozta bázishatás következtében. A jelenség azonban vélhetően átmeneti lesz, s a jövő év második negyedévétől ismét a cél közelébe lassulhat az infláció. Az MNB által kiemelten figyelt adószűrt maginfláció volatilitása ennél kisebb lesz majd, azonban az alacsony importált infláció dezinflációs hatása és az erős hazai belső kereslet inflációt emelő hatása, mint kettős jelenség továbbra is megmarad. A maginflációs adatok így vélhetően nem mutatnak majd egyértelmű trendet, ám az MNB toleranciasávjából nem valószínű, hogy elmozdulnak. Ennek megfelelően nem várunk változást a monetáris politikában: a laza, támogató jelleg hosszabb időn át maradhat.

Összességében az idén éves átlagban 3,3%-os inflációt várunk.

+36-1-268-4428