Tájékoztatjuk ügyfeleinket, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein 2019. december 7. 22:00 óra és 2019. december 8. 8:00 óra közötti időszakban tervezett és ütemezett rendszer-karbantartási munkálatokat végzünk, amely több szolgáltatásunk (Erste Lakossági NetBank, Erste MobilBank, Vállalati NetBank, Electra, Erste TeleBank, Weboldal szolgáltatások, internetes vásárlást ellenőrző sms-kód, sms szolgáltatások) működését is befolyásolja. 2019. december 5-én 8:00 és 17:00 között az API csatorna (web interfész) működése szünetel.

We hereby inform you that planned maintenance and development activities will be performed between this Friday and Monday on certain electronic systems of the Hungarian Erste Group, affecting the following dates and services:

Between 10 p.m. on December 7, 2019 and 8 a.m. on December 8, 2019 the operation of Erste Retail and Corporate NetBank, Electra, Erste MobilBank, Erste Telebank, Website service, 3D Secure code, text message service will be suspended. Futhermore the API channel will be suspended between 8:00 and 17:00 on December 5, 2019.

A részletekért kattintson!/Please click here for details

2019 07 NOV.
Sajtóközlemények PowerBill segíti a számlázásban a vállalkozókat

Jó hír a magyar vállalkozóknak: elindult az Erste és a Billingo közös online számlázója, a PowerBill. A rendszer használatával az Erste ügyfelei az első évben ingyenesen férhetnek hozzá a korlátlan számlázást és rengeteg előnyös extrát biztosító platformhoz.

Az Erste Bank és a Billingo online számlázó rendszer együttműködése egy rendkívül korszerű, NAV-barát megoldást nyújt, hogy levegye a számlázás terheit a magyar vállalkozók válláról – különösen azok számára, akik elavult számlázási programot használnak, vagy még mindig papíralapú számlát töltenek ki. Ha máshol bankolunk, akkor is adott a lehetőség a csatlakozásra: az Erste Bank meglévő és új vállalkozó ügyfelei egyaránt igénybe vehetik a PowerBill szolgáltatásait, amelynek technológiai hátterét a Billingo biztosítja.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy a magyar online számlázóprogramokat kiértékelve az Erste Bank végül minket választott partnerül” – mondta Sárospataki Albert, a Billingo.hu online számlázó ügyvezetője.

Az Erste Power Network üzleti platformja már eddig is segítette a cégek mindennapjait a vállalkozók és potenciális piaci partnereik összekapcsolásával és nagy sikernek örvend az ügyfelek körében. Ehhez, a már bejáratott szolgáltatáscsomaghoz csatlakozik most a PowerBill, amelynek kifejezett célja az online számlázás megkönnyítése és ingyenessé tétele az Erste ügyfelei számára.

"A mikro-, kis és közepes vállalkozások adják a magyar gazdaság erejét, ezek a cégek teszik ki a működő hazai vállalkozások több mint 90 százalékát, foglalkoztatják a munkavállalók felét, és adják a GDP negyedét. Az elmúlt évben ez a szektor adta a magyar gazdasági növekedés alapját, amit mutat, hogy jelentősen nőtt a hitelfelvétel is – vagyis a vállalkozók szerint érdemes beruházni a növekedésbe. Az Erste Bank kiemelt feladatának tekinti a hazai kisvállalkozók támogatását, akik számára a tőkehiány mellett az adminisztráció jelenti az egyik legnagyobb problémát, hiszen nekik legtöbbször nincs külön csapatuk, amelyek ezzel foglalkozzon – mondta Erdei Zsuzsa, a pénzintézet kisvállalkozói területért felelős vezetője.

Egy vállalkozónak egyszerre kell az adózástól a pénzügyeken át a munkaerő menedzsmenten keresztül a szakmai kérdésekig minden területen helytállnia, miközben rajta múlik a cég jelene és jövője. Minden nap a vállalkozásban is dolgoznia kell annak érdekében, hogy a piac által elvárt színvonalon tudják kiszolgálni ügyfeleiket. Arra kevesebb idő és energia marad, hogy lépést tartson az egyre gyorsabban változó világgal, kezelje a pénzügyeket, fejlessze a cégét vagy üzletszerzéssel foglalkozzon.

Az Erste Bank ezt felismerve dolgozta ki új kisvállalkozói termékeit, amelyek szakítottak a korábbi pénzintézeti gyakorlattal és egyszerűen, könnyen hozzáférhető szolgáltatásokat kínálnak az ügyfeleknek. Az Erste Power Business hitel fejlesztésénél a bank már azt tartotta az egyik legfőbb szempontnak, hogy az igénylési folyamat a lehető legkevesebb dokumentum beadásával járjon. A 2018-ban bevezetett új rendszert a vállalkozók rendkívül jól fogadták: az Erste Bank kisvállalkozói üzletágában az újonnan kihelyezett hitelek volumene megháromszorozódott tavaly. Az idén az első kilenc hónapban a bank csak a Power Business hitelből 7,08 milliárd forintot helyezett ki, ami a 106 százaléka a múlt év január-szeptemberben folyósított összes kisvállalkozói hitelnek.

Sok vállalkozó még ma is papíralapú számlát használ, pedig online rengeteg időt tudnának megspórolni: elég, ha arra gondolunk, meddig tart kézzel kitöltögetni a számlaadatokat, újra és újra bemásolni ugyanazokat a sorokat! Itt már mindez automatizálva történik, amivel megkímélhetjük magunkat a fáradságtól. Az elmentett adatokat nem kell többé kibogarászni, attól tartva, hogy valamit figyelmetlenségből helytelenül adunk meg.

Emellett a profibb online számlázórendszerek mindig megfelelnek az aktuális jogszabályoknak, éppen ezért a PowerBill használatával soha nem kell aggódnunk, hogy a NAV-val bármilyen problémánk támadna. Érdemes tehát végleg szakítani a számlatömbök és pecsétek jelentette macerával, hiszen néhány kattintással letudhatjuk ezeket a kötelezettségeket.

Az új rendszer legfőbb előnye a korlátlan, díjmentes számlázás lehetősége, amivel az ügyfelek a csatlakozás után egy teljes évig élhetnek. A vállalkozó ügyfelek a legátfogóbb prémium csomagot használhatják: ez nem csak a számlázás lehetőségét foglalja magában, hanem az összes magyar könyvelőprogrammal való adatkapcsolatot, webáruházas integrációkat és a legkülönfélébb statisztikák elérését is, egyszóval mindent, ami a számlázáshoz és azon túl is kellhet.

Teszáry Sára
Kommunikációs szakértő