Henry a sün 2018-as karácsonyi sikerére (több mint 150 millió megtekintés) alapozva új karácsonyi reklámfilmmel jött ki az Erste Csoport, amelyet a bécsi pénzintézet tizenegy kelet-közép-európai ország médiafelületein, valamint a közösségi oldalakon keresztül mutat be. Az új reklámfilm, amely az Erste csoportszintű vezérelvét a #believeinyourself (#higgymagadban) kezdeményezést helyezi a középpontba, a vasárnapi indulás óta máris kétmillió megtekintést ért el.

A #HannaBumblebee reklámfilm megtekinthető a Facebookon, YouTube-on és Twitteren.

A Henry, a sünivel tavaly elért világsiker még a legmerészebb álmainkat is túlszárnyalta, egyszersmind az is nyilvánvalóvá vált, hogy a #believeinyourself (#higgymagadban) eszme nem ismer határokat. Az idei karácsonyi reklámunkban a bankcsoport alapértékeit ezzel az új és megindító történettel újból sikerült megmutatnunk” – közölte Martin Radjaby-Rasset, az Erste Csoport csoportszintű márkaigazgatója.

Henry, íme Hanna

Az Erste reklámfilmje ismét gömbölyded főszereplőt mutat be, ám ezúttal a szóban forgó lény nem süni, hanem egy dongó, Hanna Bumblebee, illetve legjobb barátja, Max.

Az idei történet egy olyan világban játszódik, ahol – magukénak vallva az úgynevezett dongó-paradoxont – a dongók szentül hiszik, hogy viszonylag nagy és bumfordi testük, valamint kicsi szárnyuk miatt egyáltalán nem képesek repülni. A kis Hanna Bumblebee azonban nem hajlandó beállni a sorba, hanem azon fáradozik, hogy megvalósítsa álmát” – meséli Mike Nagy kreatív igazgató.

A reklámfilm olyan világba vezeti el a nézőt, ahol a dongók nem repülnek. Itt találkozunk Hannával és Maxszel, itt láthatjuk számtalan próbálkozásukat, hogy repülni tudjanak. Végül a két kis dongó egy egészen váratlan megoldással eléri, hogy álmaik szárnyra kapjanak.

Az új karácsonyi reklámfilm emellett ügyes 3D-s megoldásokat is felvonultat: például az egész dongófalu CGI segítségével jelenik meg, a szereplők pedig a legapróbb részletekig kidolgozottak, kezdve a lebegő szőrszálaktól a különféle arckifejezésekig. A vizuális varázslatért felelős kreatív mágusok – a londoni Passion Pictures stúdió és a rendezőpáros Kyra és Constantin – már a Henry névre hallgató sünivel is nagyot alakítottak, hiszen sikerült egyedivé rajzolni a kis főszereplőt.

A #HannaBumblebee reklámfilmet nagy számban osztják a felhasználók a Facebookon, a YouTube-on és a Twitteren mind a tizenegy országban, ahol az Erste Csoport aktív jelenléttel bír. A reklámfilmben szereplő dal, a londoni Mcasso Productions szerzeménye, Henry tappancsainak nyomába lépve önálló zeneszámként is megjelenik a vezető zenei streaming platformokon, így az Apple Musicon és a Spotify-on. Miként tavaly, úgy a #HannaBumblebee dal szövegét is Andreas Putz, a Jung von Matt ügyvezető igazgatója írta.

*** A #HannaBumblebee reklámfilmben közreműködők listája a következő oldalon található ***

 

A #HannaBumblebee készítésében közreműködtek

 

Ügyfél: Erste Group Bank AG

Csoportszintű Márkaigazgató: Martin Radjaby-Rasset

Csoportszintű Márkamenedzsment: Daniel Ratzenböck, Juraj Flimel

Ügynökség: Jung von Matt/DONAU

Kreatív igazgató: Andreas Putz, Mike Nagy

Copywriter: Karin Uebelbacher, Eva Zefferer, Andreas Putz

Művészeti vezető: Mike Nagy, Eva Zefferer, Karin Uebelbacher

Account Director: Benedikt Nussbaumer, Katharina Höller

Produkció: Passion Animation Studios (UK)

Rendezők: Kyra Busch & Constantin Paeplow

Animációs igazgató: Ferran Casas, Kyra Busch & Constantin Paeplow

Executive Producer: Debbie Crosscup

Gyártásvezető: Mike Turoff

Producer: Anna Cunnington

CG-koordinátor: Suzanne Forward

CG-vezető: Jason Nicholas

VFX-rendező: Dave Walker

CG-rendező: Stuart Hall

Zene: Mcasso Productions (UK)

Cím: “Another Way”

Szerző: Richard Atkinson

Szöveg: Andreas Putz

Hangmérnök: Tom Martin

Producer: Tom Martin

Ének: Chanele McGuinness

Előadja: Tender Trees ft. Chanele

Médiaügynökség: Wavemaker, Sabine Binder-Wessely

Közösségimédia-ügynökség: Mediabrothers, Stephan Götz

Film – videómegosztási csatornák

Facebook: https://www.facebook.com/erstebank.sparkasse/videos/976094292752866/

YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=HEVimVj5K9U

Twitter: https://twitter.com/ErsteGroup/status/1201033186135818241

Zene – zenemegosztási csatornák (Spotify, Apple Music, YouTube, Google Play Music, Amazon Music, iTunes)

https://ampl.ink/W4Lq2

Sajtóosztály

Carmen Staicu                                                                            Tel: +43 50100/11681         Email: carmen.staicu@erstegroup.com

Peter Klopf                                                                                  Tel. +43 50100/11676         Email: peter.klopf@erstegroup.com

Martin Wende                                                                             Tel. +43 50100/11680         Email: martin.wende@erstegroup.com