Az Erste Ingatlan Kft.-től vásárolta a JYSK azt az ecseri területet, amelyen új magyarországi logisztikai központját építi fel az áruházlánc. Az Erste további több mint száz hektár területtel rendelkezik az M0-ás autópálya ecseri lehajtójánál, melyet ütemezetten kíván értékesíteni.

Az Erste Bank Hungary Zrt. 100 százalékos tulajdonában álló, ingatlankezeléssel és -értékesítéssel foglalkozó Erste Ingatlan Kft. adásvételi megállapodást írt alá a JYSK áruházlánccal a tulajdonában lévő 170 hektáros ecseri területből 57 hektár értékesítésére. A JYSK új magyarországi logisztikai központját építi fel a területen.

„Az értékesítéssel közel egy éves tárgyalássorozat zárult le. Nagyon örülünk, hogy a mi – lokáció szempontjából kivételes paraméterekkel rendelkező – területünket választotta a vevő ehhez a környéken egyedülálló projekthez. A beruházás érdekében a terület infrastrukturális fejlesztéseit elindítottuk, bízunk benne, hogy a beruházás segíti a további értékesítéseket” – mondta dr. Gégény Andrea, az Erste Ingatlan Kft. ügyvezetője.

„A sikeres ügylet zárását egy hosszú tárgyalássorozat előzte meg, több potenciális helyszínből választotta ki a JYSK az ecseri telekegyüttest. Az Erste Ingatlan további fejlesztési területekkel rendelkezik az M0-ás autópálya ecseri lehajtójánál, melyet ütemezetten kíván értékesíteni” – fogalmazott Molnár Melitta, a terület asset managere.

„A tranzakció számunkra is pozitív történet, amely alátámasztja, hogy előrehaladott tárgyalások esetén a még kedvezőtlen piaci körülmények között is sikerülhet adásvételt zárni” – tette hozzá Takács Péter, a VLK Cresa ügyvezetője, aki tanácsadóként segítette a tárgyalásokat.

 

 

További információ: 
Teszáry Sára 
Kommunikációs szakértő 
Erste Bank 
Marketing és PR igazgatóság 
sara.teszary@erstebank.hu