Az Erste Bank kétezer dolgozója osztotta meg tapasztalatait az otthoni munkavégzésről

Az Erste Bank távolról dolgozó munkatársainak közel 80 százaléka bírná még legalább két hónapon át minden gond nélkül az otthoni munkavégzést, és mintegy 40 százalékuk a jövőben is folyamatosan dolgozna ebben a formában – derül ki a pénzintézet felméréséből. A bank kétezer munkatársa válaszolt azokra a kérdésekre, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet, mi zavarja őket a leginkább és mit gondolnak a folytatásról.  

A munkatársak sokkal jobban bírják a home office-t, mint a vezetők – derült ki az Erste Bank felméréséből, amelyből azonban az is kiviláglik: felelősebb beosztásban nem önmagában a csapat irányítása vagy esetleg a közvetlen kontroll hiánya jelenti a gondot, hanem a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése nehezebb, mint rendesen. A vezetők ezen kívül jobban hiányolják a személyes interakciókat és a kollégákkal való közvetlen kapcsolatot is.

Az Erste Bank az elsők között, rögtön a veszélyhelyzet kihirdetése után, jóval a kijárási korlátozások bevezetése előtt elrendelte munkavállalóinál a kötelező otthoni munkavégzést ott, ahol erre lehetőség volt. A bank székházának átalakítása kapcsán tavaly továbbfejlesztette home office kompetenciáját, munkatársait laptokokkal látta el és kialakította azon folyamatokat, amelyek lehetővé teszik a zökkenőmentes otthoni munkavégzést. A pandémiás helyzetben így a munkatársak nagy része zökkenőmentesen képes otthonról is hatékonyan ellátni feladatát. Az Erste Bank több mint kétezer fős székházában így a kijárási korlátozás ideje alatt összesen kétszázan dolgoznak, de a fiókhálózatban is igyekezett a pénzintézet csökkenteni a személyes megjelenések számát, így például váltott műszakokban dolgoznak a munkatársak, ahol ez nem megoldható rövidebb ideig vannak nyitva a fiókok.

Az önkéntes, névtelen online kérdőívet kitöltő közel kétezer munkatárs kétharmada nyilatkozott úgy, hogy a munkaidejének nagyobb részét otthon töltötte, míg mindössze egy százalék válaszolta azt, hogy nem tudott dolgozni a veszélyhelyzet alatt. A többségében otthon dolgozó válaszadók több mint egyharmada tizes skálán tíz pontot adott arra, mennyire komfortos a számára a távmunka, míg további mintegy 50 százalékuk adott legalább hét pontot erre a kérdésre. A vezetőknél ugyanakkor mások voltak az arányok: „csak” a negyedük volt maradéktalanul elégedett, és a körükben magasabb volt az önmagukat kényelmetlenebbül érzők aránya is.

A legnagyobb problémát a helyzetben maga a vírus okozta – a válaszadók fele jelölte meg azt a három legnagyobb nehézség egyikeként, hogy nem tudja, milyen hatással lesz a pandémiás helyzet az ő életére. További gondként a munka mellett a gyermekek felügyeletének megoldását, illetve a társas kapcsolatok mellőzését jelölték meg sokan, de a kollégákkal folytatott nehézkesebb kommunikáció és az infrastruktúra (a megfelelő berendezés, szék, nagyobb monitor) hiánya is zavarta a válaszadók ötödét. A vezetők számára a többieknél nagyobb gondot okozott, hogy nehéz összeegyeztetni az otthoni feladatokat a munkaköri elvárásokkal, hiszen nagyobb arányban jelölték meg problémaként a gyermekek felügyeletének kérdését és azt is, hogy nehéz rendszert vinni az életükbe az új helyzetben. A vezetők ugyanakkor elégedettek voltak a csapatukkal, kétharmaduk szerint teljesen sikerült úgy kialakítani a folyamatokat, hogy hatékony legyen a működés és 98 százalékuk szerint a csapatuk jól kezeli a kialakult helyzetet.

Mindeközben azok a fiókhálózati dolgozók, akik a vészhelyzet idején is bejárnak, kevésbé aggódnak amiatt, hogy pandémiás probléma átalakítja az életüket. A többség számára az a legfontosabb, hogy az új helyzetben is működtetik a hálózatot – harmaduk kifejezetten büszke erre -, és alig 5 százalékuk aggódott leginkább a saját egészsége miatt.

További információk: 

Teszáry Sára 
Kommunikációs szakértő 
Erste Bank 
Marketing és PR igazgatóság 
sara.teszary@erstebank.hu