Kedves Látogató!

Tájékoztatjuk, hogy a magyarországi Erste Bank Csoport elektronikus rendszerein
2019. január 25. 22:00 – 2019. január 26. 10:00 között
a lakossági NetBank megújítása miatt karbantartási munkálatokat végzünk.

Részletekért kattintson IDE

Dear Visitor,

Please note that we will perform planned and scheduled maintenance and development activities on the Erste Group Hungary NetBank service between 10 p.m., Friday, 25 January 2019 and 10 a.m., Saturday, 26 January 2019.

Please click HERE for the details.

2019 09 JAN.
3,5%-kal nőtt novemberben az ipari termelés volumene az igazított éves adatok szerint

A ma reggel közzétett novemberre vonatkozó KSH statisztikák szerint az ipari termelés munkanaphatással igazított éves volumenindexe 3,5%-os termelés-bővülést mutatott, ami enyhe gyorsulást jelentett az októberre közzétett 3,3% után. Az igazítatlan éves ipari index 4%-os volt. Havi szinten ugyanakkor 1,1%-kal csökkent az ipari termelés volumenindexe az októberi 2%-os növekedés után. A részletek egyelőre nem ismertek – azokat majd január 14-én teszi közzé a KSH. A hivatal rövid kommentárjában egyelőre annyit közölt, hogy a legnagyobb súlyú járműgyártás kibocsátása az előző hónaphoz hasonló ütemben nőtt, a számítógép, elektronikai, optikai termék gyártása számottevően bővült, és az élelmiszer, ital és dohánytermék gyártása is meghaladta az egy évvel korábbit.

A havi adatok nagy volatilitása továbbra is megnehezíti, hogy a szektor kilátásairól egyértelmű képünk legyen. Mindenesetre úgy véljük, hogy a járműgyártásban az új WLTP szabványoknak való megfelelés termelésre kifejtett negatív hatásainak enyhülésével párhuzamosan folytatódhat a teljesítmény konszolidálódása. Nagyon gyors felpattanásra azonban nem számítunk, hiszen a kedvezőtlen európai üzleti klíma, az európai növekedési kilátások romlása, illetve általában véve egy jelentősebb globális növekedés-lassulás komolyabban befolyásolhatja a hazai ipar teljesítményét is. Ennek megfelelően az idei évben - 2018-hoz hasonlóan - vélhetően továbbra is inkább a fogyasztás bővülése által hajtott piaci szolgáltatások, mintsem az ipar jelentik majd a növekedés hajtóerejét. Várakozásunk szerint 2019-ben a hazai gazdaság 3,6%-kal bővülhet.

+36-1-268-4428